De Vertrouwenspersoon Voor Kleine Ondernemers

Kleine ondernemers

Heb je als kleine ondernemer ook een vertrouwenspersoon nodig?

Ook als ondernemer met een laag aantal personeelsleden wil je je medewerkers beschermen tegen ongewenst gedrag op het werk.

Door de meldingen in de media over #metoo, besef je des te meer dat ook jouw bedrijf risico kan lopen.

Volgens de wet is elke werkgever verplicht om medewerkers te beschermen tegen Psychosociale Arbeidsomstandigheden. Alleen hoe doe je dat? hoe pak je dat nu aan?

DiFiducia bied ook voor jouw bedrijf de oplossing.

Voor een passend bedrag per maand is er altijd een vertrouwenspersoon beschikbaar voor jouw medewerkers.

Wat zijn nu de voordelen van een vertrouwenspersoon? 

Een vertrouwenspersoon speelt  een belangrijke rol bij gevoelige kwesties. Het luisterend oor voor de medewerkers. Denk hierbij aan agressie, seksuele intimidatie, discriminatie of pesten, genegeerd voelen of gewoon even van je af praten.  Bij dit soort gevallen is het fijn als de werknemer iemand heeft bij wie hij of zij terecht kan om zijn/haar hart te luchten. De voordelen om iemand te hebben om mee te praten is vaak ook om erger leed te voorkomen. Denk hierbij aan o.a.:

  • onrust bij de medewerkers
  • een onprettige werksfeer
  • hoog ziekteverzuim

De vertrouwenspersoon kan de werknemer adviseren over welke acties er genomen kunnen worden.

Gesprekken met de vertrouwenspersoon zijn altijd vertrouwelijk. Hierdoor is het fijn om je hart te kunnen luchten zonder dat dit eventuele gevolgen heeft.

Tevens kan de vertrouwenspersoon voorlichting en training geven omtrent gewenst gedrag. Hoe ga je nu met elkaar om. Wat zeg je wel, wat zeg je niet tegen elkaar. Wat zijn de gevolgen van ongewenst gedrag, maar ook hoe kan de leidinggevende hier mee omgaan.

Wil je meer weten wat DiFiducia voor jouw bedrijf kan betekenen?  Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken.