DISC

DISC Q4 Profiles

 

Meer inzicht krijgen in persoonlijke stijl, communicatie en onbewuste drijfveren van medewerkers en collega’s?  Dat kan via de DISC Q4 Profiles test.

Via het DISC model wordt iemands bewuste en onbewuste voorkeur in communciatie en gedrag omschreven.

Wat is DISC?

Wat is de reden dat sommige mensen veranderingen vervelend vinden en zoeken anderen dit juist op? Wat is de reden dat de een automatisch de leiding pakt en de ander juist liever volgt?   Een aantal vragen, die met behulp van de DISC test beantwoord kunnen worden. De DISC test is een persoonlijkheidsanalyse. Een test die ontwikkeld is door psycholoog William Moulton Marston in de jaren 30. Met de DISC test krijgen mensen diepgaand inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. Ideaal om inzicht te krijgen in jouw team, of die nieuwe medewerker die je wil aanstellen voor het bedrijf.

De DISC test is op diverse universiteiten, onafhankelijk van elkaar onderzocht en behaalde een  betrouwbaarheid score van 90%.

 

 

Waar staat DISC voor?

Disc staat voor: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Met de DISC test krijgt men inzicht in gedrag en de verschillen tussen mensen. Ook komt naar voren hoe hun behoeftes invloed op hun gedrag hebben. Elk persoon heeft een voorkeur voor één temperament, maar ook de andere stijlen komen wel degelijk aan de orde. Ieder mens vertoont gedrag dat beïnvloed is door deze vier temperamenten. Onze basis is onze natuurlijke gedragsstijl, echter hebben we in de loop der jaren een gewenste gedragsstijl aangeleerd. Om inzicht te krijgen in deze stijlen en de mogelijkheden en gevolgen hiervan is de DISC test ontwikkeld.

 

Q4 Profiles gecertificeerd

Angelique heeft haar DISC certificaat gehaald via Q4 Profiles waardoor zij de geschikte instrumenten kan inzetten voor haar coaching en trainingen in haar dagelijkse werk.

Wil je meer weten wat DISC voor jouw team, organisatie of medewerkers kan doen? neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.