Tormenteren

Tormenteren

Bedrijven vrij van Tormenteren, wat levert dat op?

Is jullie bedrijf vrij van tormenteren? Complimenten! Jullie zijn uniek! Veel bedrijven kunnen dan een voorbeeld aan jullie nemen.

 

Wat is dat nou eigenlijk? Tormenteren…..

 

Tormenteren staat synoniem voor pesten, klieren, dwarsliggen. En ja….als dat bij jullie niet gebeurd, ben je uniek. Het gebeurd namelijk OVERAL.

Grote kans dat het bij jullie in het bedrijf ook gebeurd. Collega’s die elkaar dwarsliggen, elkaar negeren, elkaar uitschelden, noem maar op.

Naar schatting wordt in Nederland ruim een half miljoen medewerkers gepest, medewerkers van de werkvloer, maar ook managers. Het maakt niet uit op welk niveau je werkt, overal komt het voor.

 

Campagne van Minister Asscher

Naar aanleiding van de campagne “stop pesten op de werkvloer” die in 2015 gestart is, stond op 17 maart 2016, het onderwerp weer op de agenda in de tweede kamer. Minister Asscher reageerde op de vraag of het pesten op de werkvloer strafbaar gemaakt moet worden. Als antwoord gaf hij aan dat hij in gesprek gaat met bonden en werkgevers om te kijken hoe pesten aangepakt kan worden en hoe groot de noodzaak is van het strafbaar stellen van pesten als delict.

De minister geeft aan dat er momenteel al veel gedaan kan worden aan pesten op de werkvloer. Hierbij doelt hij vooral op het richten op het voorkomen van het pesten. ‘Het belangrijkst is een goed en veilig klimaat op het werk om te verhinderen dat het zo ver komt.’

 

Minister: pesten op werk verder terugdringen (Foto: ANP)

Hoog verzuim

Ga met jullie bedrijf het gesprek aan, zorg dat je medewerkers kunnen werken in een veilig klimaat.

Een pestgeval kost een werkgever jaarlijks zo’n 45.000 euro, berekende psycholoog en pest-specialist Bob van der Meer. Pesten zorgt voor een hoog verzuim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *